Recepten Wiki
Advertisement
Welkom bij het gemakkelijkste Nederlandstalige Kookboek.

Wij kunnen ons voorstellen dat als u voor de eerste keer op deze website terecht komt, u wel wat uitleg kunt gebruiken. Vandaar dat we hieronder de meest gestelde vragen beantwoorden.

Moet ik mij registreren?

Als u alleen wilt rondkijken is registreren niet nodig. Registreren is alleen nodig om sommige pagina's te kunnen wijzigen. Een ander voordeel van registreren is dat u in de voorkeursinstellingen de advertenties op alle pagina's behalve de hoofdpagina uit kunt zetten.

Waar vind ik de recepten?

Bovenaan de pagina vindt u een aantal tabbladen. Het eerste tabblad heet "Op de wiki", het laatste "Help". Als u de muis boven het tabblad plaatst komt het tabblad naar voren en worden een aantal links zichtbaar. Voorbeeld: om de hoofdgerechten te vinden houd u de muis boven de tekst "Complete gerechten" en als "Hoofdgerechten" zichtbaar wordt dan klikt u daarop.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks zoeken in de categorieboom:

de beheerders van deze website:

Uitgelicht artikel: Griekse keuken

==Algemeen==

De Griekse keuken is een algemene keuken van Griekenland die uit verschillende streekkeukens bestaat. De streek van de Peloponnesos bestaat uit gerechten met voornamelijk vis, die van Macedonië heeft veel gerechten met schaaps- en lamsvlees. In de bergstreken wordt veel geitenvlees toegepast terwijl de laagvlakten veel met varkens- en rundvlees doen. Over het algemeen is de tapastafel het meest bekend, waarbij het vlees en of vis vaak van de barbeque of de gril komt.

Griekse smaken

Net als andere keukens rond de Middellandse-zee wordt in Griekenland veel gebruik gemaakt van olijven en olijfolie. Van de kruiden kunnen met name munt en peterselie genoemd worden, daarnaast wordt veel citroensap toegepast.

Griekse producten

Typische producten uit Griekenland zijn onder andere: fetakaas, griekse yoghurt (giaoúrti), honing, ouzo, olijfolie, olijven, walnoten, druiven en wijn.

Griekse gerechten

  • Alle genoemde gerechten kunnen deel uitmaken van de tapastafel.
overzichten per bestanddeel
Brood - Dranken - Fruit - Groenten - Kruiden - Noten - Paddenstoelen - Pasta - Peulvruchten
Smaakmakers - Specerijen - Vlees - Vis - Zeevruchten - Zuivel
overzichten per gerecht
Barbeque - Bijgerechten - Eiergerechten - Gebak - Grillgerechten - Hoofdgerechten - Maaltijd gerechten - Nagerechten
Ovengerechten - Rijstgerechten - Salades - Sauzen - Soepen - Tapas - Vleesgerechten - Visgerechten - Voorgerechten
gerechten per land
Chinees - Duits - Engels - Frans - Grieks - Indisch - Indonesisch - Italiaans - Marokkaans - Mexicaans
Nederlands - Portugees - Spaans - Surinaams - Turks


Zie ook: Recepten wiki Index of ga naar de Hoofdpagina


lees verder...

Uitgelicht artikel: Speciale software

De Service Balie is een programma dat probeert de gebruiker, op een voor de gebruiker snelle en gemakkelijke manier, te helpen. Eén van de dingen die we gedaan hebben om het gemakkelijk te maken, is dat er één, eenvoudig te vinden plek is waar elke gebruiker terecht kan met elke hulpvraag. Die plek is de Service Balie Start Pagina. De start pagina is vanaf bijna elke pagina met één muisklik te bereiken: klik op Help, bovenaan en ongeveer in het midden van het witte gedeelte van het scherm. lees verder...

Nog een beetje informatie...

Een deel van de informatie die op deze wiki is gegeven is vertaald uit de Engelse wiki. Als dat het geval is, staat dat aan de onderkant van de pagina.

Wikiactiviteit

Advertisement